Den bunaden jeg skulle lage

I Januar 2018 klarte jeg å skrive at jeg skulle begynne å sy min egen bunad basert på originale livmønster fra Hulda Garborg og hennes bok fra 1903. Og i Januar 2018 var det også den originale planen min.

Noen ganger blir jeg kontaktet av kvinner som gjerne vil ha livmønsteret jeg har fra boken. Og man er stadig velkommen til å kontakte meg for å få det tilsendt. Det koster ingenting, jeg tar ikke engang betalt for frakt. Men jeg blir også kontaktet sporadisk med spørsmål om hvordan det egentlig gikk med bunaden.

Veeeeel, sålangt har det ikke gått i det hele tatt. Gjennom 2018 ble jeg kontinuerlig distrahert av både det ene og det andre. F. eks. koste jeg meg lenge med sashiko mønstre og biscornu puter mens bunaden gikk for lut og kaldt vann.I Mai 2019 flyttet vi i tillegg til vårt første hus. Og jeg har startet med møbeltapetsering og restaurering av retro og vintage møbler. Og jeg liker det kjempegodt for jeg lærer nye ting hele tiden, men det blir veldig lite tid igjen til bunad. Så inntil videre er planen å se på bunaden igjen enellerannengang når jeg har ork og lyst.

Jeg syntes forøvrig det bare er hyggelig med spørsmål om hvordan det går. Det er nok dessverre ikke bare bunaden som har blitt skadelidende som resultat av flytting til nytt hus og nye hobbyer. Jeg har eller ikke brodert eller tegnet noen nye broderimønstre siden vi fikk tilslag på huset.

Men før eller senere kommer lysten tilbake, og da skal jeg for all del si ifra 🙂

4 Responses

  1. Hei! Jeg er en av disse som kunne tenke seg mønsteret til livet tilsendt! Fikk regelrett kjeft på Husfliden da jeg spurte om det der, men som student har jeg absolutt ikke penger til en hel materialpakke. Men nå fant jeg heldigvis den gamle (og den nye) bloggen din gjennom iherdige bildesøk, så det var flaks😁

  2. Oj, hadde vært utrolig gøy å fått det mønsteret! Har en gammel Hulda Garborg bunad, og nå skal jeg igang å sy Hardanger til jentungen. Og så spennende med opprinnelig mønster! Finnes denne boken elektronisk i nasjonalbiblioteket forresten (som en del av de andre «bunadsbøkene»)?

    • Jeg sender deg en epost slik at du trygt kan gi meg adressen din.

      Heftet fra 1903 «Norsk Klædebunad» er tilgjengelig på Nasjonalt Bibliotek, men bildekvaliteten er dessverre ikke helt der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post comment