Reparasjon av kortbukse

Marius kom hjem fra jobben igår kveld med revnet kortbukse (streeengt tatt shorts). Surt er det jo siden vi kjøpte den ifjor sommer og det er den eneste kortbuksen han har. Været har vært som resten av Øst, Vest og Sørlandet, fryktelig varmt og da er det jo deilig å kunne gå i litt lettere klær enn langbukse.

Så da var det bare å finne fram et par tøybiter og litt nål og tråd så kortbuksa forhåpentligvis overlever frem til sommerferien hvor vi har planer om å stikke innom en XL-klesbutikk uansett.

Slik var den formidable skaden. I tillegg er jeanstoffet veldig slitt rundt, så jeg tenkte jeg skulle prøve å dekke et størst område som mulig uten at det ser ut som om en tråd kommer klatrende ut av rompa på ham.



Først tok jeg en elastisk tråd og sydde sammen riften veldig lett. Det er fordi jeg ville samle den forsiktig og holde den på plass slik at det ble enklest mulig å løpestinge fram og tilbake. Etter at jeg var ferdig med å sy alt fjernet jeg den tråden igjen.

Jeg fant fram to lapper. En liten firkantet og en tynn avlang. Firkanten ble lagt over riften på vrangen og holdt på plass med  knappenåler mens den tynne avlange var på andre siden hvor det ikke var en rifte for å forsterke stoffet som var slitt.

Det tok ikke lange tiden. Løpesting er heller ikke blant det mest kompliserte og sluttresultatet ble fint nok det.
På vrangen ser det slik ut:

Ferdig resultat på utsiden:

Protip: Ikke stryk ting i 30 plussgrader uten vind/bris med mindre du har aircondition eller en imponerende stor vifte i hus.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post comment