Oppdagelsen av Soutache

Ved en tilfeldighet mens jeg surfet litt rundt på Etsy kom jeg over noe som kaltes soutache. Ifølge wikipedia er det også kalt en «russisk flette», men om det stemmer aner jeg ikke.

Man bruker spesielle bånd sammen med perler og stener for å sy seg frem til et spesifikt inntrykk. Man fletter på mange måter båndene rundt perlene og syr de fast.

Problemet i seg selv ligger i å få tak i selve soutachebåndene, men jeg var heldig og fant noen fra en selger i Romania av alle steder. Annet enn Etsy vet jeg dessverre ikke om andre steder å få tak i det.Mitt første forsøk var et halskjede hvor jeg kombinerte to tutorials. En for selve kjedet og en for frontsmykket. Jeg er jo fornøyd med sluttresultatet, men merker jeg faktisk trenger flere perler.

Jeg har primært brukt små runde perler av Cat’s Eye og Hematitt. Selve cabochonen er et avbilde av en vær som er mitt stjernetegn. Jeg har ingen tiltro til dette med stjernetegn og stjernenes innvirkning på din oppvekst og personlighet, men artig motiv med personlig preg.

Det er mange kreative muligheter ved hjelp av disse båndene, men krever litt ekstra verktøy jeg ikke hadde regnet med. Som f.eks. en tang når man ikke er sterk nok eller har godt nok grep til å få synålen gjennom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post comment