Katten som vant litt alikevel

Siden ifjor har vi gjort vårt beste for å holde kattene ute av soverommet om natten.  Men hver kveld er det samme.

Carmen har selvsagt lagt merke til når leggetid er og idet vi gjør oss klare for kvelden styrter hun inn på soverommet og hopper opp i senga på min side. Der skal hun ligge. Noen ganger hvis hun virkelig ikke vil være alene, så løper hun under sovestolen i hjørnet eller under senga. Begge plasser vi ikke får tak i henne og må vente til hun selv kommer fram.

Hvis vi er heldige og hun velger PÅ senga, så gjør hun seg ekstra tung når vi skal løfte henne opp og griper tak i dyna. Det hjelper ikke henne med å få bli værende i rommet der og da, men den dårlige samvittigheten over tid blir godt pleiet.Vi koser masse med henne før vi går inn i stua og slipper henne ned. Og det tar ikke lange tiden før hun er ved døren for å hyle og skrape. Og hun er ikke akkurat katten til å gi seg med det første heller.

Hvis jeg i tillegg må på do iløpet av natten kommer hun diltene inn på badet for å sitte på føttene mine. Det er en greie hun har hatt lenge. Hvis hun ikke kan sitte nær meg på et skrivebord eller ved siden i sofaen, så er føttene mine reserveløsningen.

Og når man er ferdig på badet og man lusker seg tilbake til soverommet, så står hun selvsagt klar med hyling og skraping på døren igjen.

Og dette går jo simpelthen ikke. Ikke etter et år hvor hun stadig hyler og skraper. Døra skal jo få lov til å stå litt i fred den og!

Så vi har ny plan!

Katten får lov til å være der den første perioden etter vi har lagt oss. For etter 10-20 minutters tid pleier hun som regel å gå av seg selv for å spise/drikke eller bare sove et annet sted. Og det er da jeg “spretter” opp og lukker døren for natten.

Vi prøvde det igår natt. Det var ingen hyling eller skraping ved døren. Alt var greit og Carmen virket nesten som i bedre humør når jeg stod opp idag.

Så hun vant denne virker det som.

Og midt i det hele har Felix begynt å stå ute på skråtaket og pipe for at vi skal åpne vinduet midt på natten. Uten at jeg helt forstår hvorfor. Å komme seg opp på taket for å mase ved et halvlukket vindu er strengt tatt en omvei for vinduet han vet står oppe.

En god nattesøvn er for folk som ikke har barn eller dyr og bor langt faen i voll på fjellet, tydeligvis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post comment